Over de samenstelling van rosé wordt veel gespeculeerd. Echter is het voor velen niet exact duidelijk hoe het nu gemaakt wordt. Er wordt gezegd dat het ontstaat door een witte wijn met een rode wijn te mengen. Ondanks, dat dit op sommige plaatsen op de wereld wel gedaan wordt, is dit niet het juiste.
De kleur
De kleur wordt bepaald door het contact die het druivensap heeft met de schil. Als het sap weinig in contact is geweest met de schil, krijgt hij een lichtere kleur. Vandaar dat het druivensap van de rosé ook in veel gevallen weinig contact heeft gehad met de
schil.
De kwaliteit
In Frankrijk werd rosé eigenlijk gezien als afval. Rode wijn wat zij niet goed vonden werd apart gehouden en uiteindelijk werd dit verwerkt tot rosé. Momenteel wordt er expres afvalwijn gemaakt, zodat hier rosé van gemaakt kan worden. Zeker in de zomermaanden is dit ook in Frankrijk een uitermate populaire wijnsoort. Sinds deze expres zo gemaakt worden, wordt er ook meer aandacht aan besteed. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit en zorgt er ook voor dat de houdbaarheid veel langer is.
Welke rosé is geschikt?
Ben je op zoek naar een kruidige rosé? Dan is de Hereford uit Argentinië een goede keuze. Deze komen uit de Rosé Mendoza Valley. Deze wordt gezien als een smaakvolle rosé die perfect in balans is. Een andere is de MontAsolo. Deze wordt gezien als de perfecte bubbel uit Italië. Deze sprankelende wijn heeft een frisse smaak met het aroma van heerlijke rode vruchten. Hij is samengesteld uit de twee druivensoorten Merlot en Raboso. Wil je toch verschillende wijnen testen? Dan kun je het best wijn online bestellen. Op deze manier kun je thuis bepalen welke rosé je het meest geschikt vindt. Bekijk alle rose aanbiedingen voor het beste aanbod.